10 faktaa auton huolloista

Top 5 yleisintä autohuoltoa

Auton huoltaminen huoltosuunnitelman mukaan on tärkeää, koska näin lasketaan riskiä tien päällä sattuvilta ongelmilta. Lisäksi auton sisuksia kannattaa tarkistaa aika ajoin, että kulumat huomataan ajoissa. Autoille tehdään paljon erilaisia huoltotoimenpiteitä, mutta tiesitkö, että nämä ovat kaikkein yleisimmät autohuollot?

  1. Öljynvaihto
  2. Renkaiden vaihto
  3. Pyyhkijänsulkien vaihto
  4. Nesteiden tarkistukset
  5. Jarrupalojen ja rottoreiden tarkistukset ja vaihdot

Vinkkejä ja ohjeita auton huoltoihin on esimerkiksi täällä.

Top 5 faktaa autohuoltoihin liittyen

Huoltolista voi vaikuttaa vähän tylsältä, mutta nämä huoltoihin liittyvät faktat ja luvut ovat todella kiinnostavia:

  1. USA:ssa tehdään vuosittain jopa 900 miljoonaa öljynvaihtoa. Kun lasketaan paljonko öljyä kuluu keskimäärin yhdessä vaihdossa, niin amerikkalaiset käyttävät vuosittain vähintään 1.1 miljardia gallonaa öljyä pelkästään autojen öljynvaihtoon.
  2. Ensimmäiset auton renkaat olivat samanlaisia kuin pyörän renkaat. Tästä syystä renkaat piti uusia ennen paljon useammin kuin nykyään.
  3. Pyyhkijänsulkien keksijä on nainen. Naisen nimi oli Mary Andersson ja hän keksi idean vuonna 1903 New Yorkin matkallaan. Hän huomasi, että eräs kuljettaja pyyhki jatkuvasti tuulilasiaan käsi ulkona auton sivuikkunasta. Hän sai keksinnölleen patentin, mutta ei saanut sitä myytyä sillä silloiset autonvalmistajat eivät uskoneet että keksinnöstä olisi hyötyä. Patentti raukesi vuonna 1920 ja sen jälkeen pyyhkijöistä tuli autojen standardivaruste.
  4. Autoissa on käytetään ensisijaiseti kuutta eri nestettä. Nämä ovat moottoriöljy, jäähdytysneste, ohjaustehostinöljy, jarruneste, vaihteistoöljy ja tuulilasin pesuneste. Nämä nesteet on syytä vaihtaa auton huoltosuunnitelman mukaisesti.
  5. Lukkiutumattomat jarrut keksittiin yli 50 vuotta sitten. Brittiläinen Road Research Laboratories suunnitteli lukkiutumattomat jarrut vuonna 1958 ja niitä käytettiin ensimmäisen kerran Jensen FF Sports Sedan -auton tuotannossa vuonna 1966.

Lue lisää autojuttuja ja uutisia täältä: http://blog.mb-mobile.fi/

Kuvaoikeudet: Adam Greig